GRAMMATICA DELLA LINGUA ITALIANA

         

Το βιβλίο GRAMMATICA DELLA LINGUA ITALIANA IN PRATICA κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1992. Από τότε έχουν γίνει πολλές επανεκδόσεις και αποτελεί πλέον ορόσημο στη διδασκαλία της ιταλικής ως ξένης γλώσσας. Είναι ένα πλήρες εγχειρίδιο γραμματικής, αποτέλεσμα πολυετούς πείρας στη διδασκαλία των ιταλικών.

Περιλαμβάνει όλη τη θεωρία της ιταλικής γραμματικής. Συγκεκριμένα, από το αλφάβητο μέχρι και το πιο σύνθετο γραμματικό φαινόμενο. Καλύπτει τα επίπεδα Α1-Α2, Β1-Β2, Γ1-Γ2. Απευθύνεται, όχι μόνο στο μαθητή που βρίσκεται στα πρώτα βήματά του, αλλά και στον καθηγητή που παραδίδει και αναλύει τα γραμματικά φαινόμενα.

Πρόκειται για μία γραμματική προσιτή στο σπουδαστή, πρακτική και αφομοιώσιμη, που δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα. Είναι ένα σημείο αναφοράς της γλώσσας στο σύνολό της και όχι μια στείρα, αυστηρή έκθεση κανόνων. Προσεγγίζει όλες τις δομές της ιταλικής γραμματικής με μεθοδικότητα, αντιμετωπίζοντας και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η απλότητα και η αμεσότητα του λόγου, καθώς και η σαφήνεια στην παρουσίαση των γραμματικών φαινομένων.

Αποτελεί ένα πολύ πρακτικό εγχειρίδιο για όποιον ασχολείται με την ιταλική γλώσσα και έχει ανάγκη από στέρεα θεωρητική υποστήριξη. Καθοριστικής σημασίας είναι τα εξής:

  • η χρήση επεξηγηματικών πινάκων, που αναλύουν το κάθε γραμματικό φαινόμενο παρουσιάζοντας με τον πιο ευδιάκριτο τρόπο τα σημεία που πρέπει να τονιστούν.
  •  τα επιλεγμένα παραδείγματα για την κάθε περίπτωση, μεταφρασμένα στα ελληνικά, όπου είναι απαραίτητο.
  • η αυτονομία των κεφαλαίων, που διευκολύνει τη μελέτη και τη μάθηση.

  Όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν συμβάλει στο να καταξιωθεί το βιβλίο GRAMMAΤΙCA DELLA LINGUA ITALIANA IN PRATICA στη συνείδηση των μαθητών και των καθηγητών της ιταλικής γλώσσας.

GRAMMATICA IN PRATICA