E-LEARNING ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

E-LEARNING ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία αποτελεί μία μέθοδο εκπαίδευσης που συνεχώς προοδεύει και ειδικά, όσον αφορά τους ενήλικες, αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους εκμάθησης. 

 Πολλές εκπαιδευτικές πλατφόρμες έχουν δημιουργηθεί με σκοπό τη παροχή μαθημάτων μέσω υπολογιστή ενώ επίσης, οι τηλεδιασκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω skype, zoom, viber κ.α. με απλό και κυρίως αποτελεσματικό τρόπο.

Τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας από απόσταση είναι πολλά!

 Ένα από τα βασικά οφέλη αυτού του τρόπου διδασκαλίας είναι ότι ο σπουδαστής, με έναν υπολογιστή ή τάμπλετ ή ακόμα και μέσω του κινητού του τηλεφώνου,  έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα στο δικό του χώρο  σε ζωντανή  σύνδεση με τον καθηγητή. 

 Συγκεκριμένα μπορεί  να επικοινωνεί απευθείας μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, να ζητά απαντήσεις στις απορίες του και έτσι έχει  την αίσθηση ότι βρίσκεται σε πραγματική τάξη.

  Μία τάξη, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ομιλητές διαφόρων γλωσσών, οι οποίοι προσπαθούν να μη μιλούν τη μητρική τους γλώσσα αλλά να επικοινωνούν στη γλώσσα που διδάσκονται. 

 Αυτή η διαδικτυακή τάξη αποτελεί την εξέλιξη της τεχνολογίας που σε φέρνει σε επαφή με διάφορες κουλτούρες του κόσμου, αποκτώντας φίλους διαφόρων εθνικοτήτων, με διαφορετικά ήθη και έθιμα. 

 Μάλιστα, η χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων , όπως ο ηλεκτρονικός πίνακας, η  προεπισκόπηση οθόνης, μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα  προβολής διαφανειών ή ακόμα και εκπαιδευτικών βίντεο, διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία και την κάνουν  πιο ενδιαφέρουσα και  αποδοτική.

 Όλη αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά στη γρήγορη εκμάθηση των ξένων γλωσσών ,όμως, η γνώση και η εμπειρία του καθηγητή είναι πολύτιμη και βοηθά τον κάθε σπουδαστή να διδαχτεί σωστά, κερδίζοντας χρόνο και αποκτώντας σιγουριά στο να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς ενδοιασμούς.

 Συμπεραίνοντας θα λέγαμε ότι, ολοένα και περισσότερο, μεγάλος αριθμός σπουδαστών επιλέγει αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. 

 Τα βιβλία των εκδόσεων PRIMUS χρησιμεύουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.  Περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη σειρά  βιβλίων  εκμάθησης της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας.

  Η σειρά αποτελείται από το βιβλίο του σπουδαστή, το αντίστοιχο βιβλίο ασκήσεων καθώς επίσης και το βιβλίο του καθηγητή.

 

 Επεξηγήσεις των γραμματικών φαινομένων, οι προθέσεις, τα ρήματα και το listening, ο μαθητής μπορεί να τα βρει σε ξεχωριστά βοηθήματα που εμπλουτίζουν τη σειρά.  

 Το κάθε βιβλίο του σπουδαστή είναι δομημένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τις τέσσερις δεξιότητες, όπως είναι η κατανόηση κειμένου, η παραγωγή γραπτού λόγου, το listening και τα προφορικά, διασφαλίζοντας την επιτυχία του σπουδαστή στις εξετάσεις πιστοποίησης των επιπέδων Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2  σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσών.

 Η απόκτηση των πιστοποιήσεων αυτών είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

 Τα βιβλία αναδεικνύουν τη μακρόχρονη εμπειρία των συγγραφέων και εγγυώνται εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για τη σωστή εκμάθηση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας