Η κινεζική πόλη Σαγκάη II

Εκδόσεις Primus Η κινεζική πόλη Σαγκάη II

Η κινεζική πόλη Σαγκάη II και οι δύο όψεις της

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, η κινεζική πόλη Σαγκάη II είναι το «διαμάντι» της Ανατολής. Το ποτάμι Huang Pu χωρίζει τη Σαγκάη σε δύο περιοχές, το Pudong και το Puxi. Τα δύο αυτά ποτάμια καθορίζουν και την πορεία της πόλης.

Η οικονομική ζωή της πόλης καθρεφτίζεται στην περιοχή Pudong. Στο κανάλι Huang Pu. Στην άλλη μεριά του ποταμού βρίσκεται η παλιά πόλη. Κατά μήκος του καναλιού υπάρχει η περιοχή Bund (Wai Tan) που είναι ο δρόμος της βόλτας.

Το Bund είναι μία ακτή του ποταμού. Θεωρείται ότι είναι το κομμάτι της Κίνας που βασίζεται στις ανταλλαγές της κινεζικής κουλτούρας με αυτήν της Δύσης.

Αξίζει τον κόπο να κάνει κάποιος μία κρουαζιέρα στο ποτάμι και να δει και τις δύο όψεις του. Το Bund είναι ένας τουριστικός προορισμός, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά και των δύο αυτών όψεων. Δε γίνεται καμία ανοικοδόμηση, ώστε να διατηρηθεί το αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής.

Η κινεζική πόλη Σαγκάη II και οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης

Η κινεζική πόλη Σαγκάη έχει κι ένα άλλο στοιχείο, πιο ευρωπαϊκό, τη λεγόμενη «γαλλική συνοικία». Είναι η περιοχή των ξένων που ζουν στη Σαγκάη. Την επισκέπτονται τουρίστες για να κάνουν εκεί τα ψώνια τους. Εκεί βρίσκονται πολλά μαγαζιά, καφετέριες και άλλα. Τα Chang Le Lu και Huaihai Lu είναι δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Για το βραδινό γεύμα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε γαλλικά, ιταλικά και κινεζικά εστιατόρια. Από το Bund στη «γαλλική συνοικία» μπορεί κανείς να μεταβεί με τα πόδια. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό Xujiahui του μετρό της Σαγκάης.

Το Pudong είναι το καινούριο μέρος στη Σαγκάη με υπερυψωμένους αυτοκινητόδρομους, με φώτα πολλά. Είναι ονομαστό για τους κρυστάλλινους πύργους του, ύψους 400 μέτρων, με πανοραμική θέα της μεγαλόπολης.

Στον εκδοτικό οίκο Primus Εκδόσεις, από το 1990, συγγράφουμε βιβλία που συμβάλλουν στην προώθηση και στην διάδοση της ιταλικής, της ισπανικής , κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας.

Μάθε κινεζικά εύκολα και γρήγορα με το βιβλίο μας. Είναι ένα βιβλίο ειδικά σχεδιασμένο για Έλληνες που θέλουν να μάθουν τη κινεζική γλώσσα. Περιέχει αυθεντικούς διαλόγους με ιδεογράμματα, pin yin, μετάφραση στα
ελληνικά και audio cd για εξάσκηση.