Η κινεζική πόλη Σαγκάη I

Εκδόσεις Primus Η κινεζική πόλη Σαγκάη I

Η κινεζική πόλη Σαγκάη είναι το «διαμάντι» της Ανατολής

Η κινεζική πόλη Σαγκάη I έχει 24.000.000 κατοίκους και είναι μία από τις πιο πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Μια εκλεπτισμένη, μοντέρνα και ταυτόχρονα πολύ παλιά πόλη. Ενώ είναι αχανής, είναι παράλληλα πολύ ελκυστική και κοσμοπολίτικη. Η κινεζική πόλη Σαγκάη συνδυάζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Σαγκάη φιλολογικά σημαίνει πάνω από τη θάλασσα. Βέβαια, η θάλασσα απέχει 40 χιλιόμετρα και δε φαίνεται από την πόλη.

Το ποτάμι Huang Pu χωρίζει τη Σαγκάη σε δύο περιοχές, το Pudong και το Puxi. Τα δύο αυτά ποτάμια καθορίζουν και την πορεία της πόλης, από το δέλτα του ποταμού Chiang Jiang. Επιπλέον αποτελεί ένα σημαντικό λιμάνι για τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Η οικονομική ζωή της πόλης καθρεφτίζεται στην περιοχή Pudong. Στο κανάλι Huang Pu υπάρχουν πολλοί ουρανοξύστες που χτίστηκαν τη δεκαετία του ’90, όπου στεγάζονται πολλές εταιρείες κινεζικές και διεθνείς.

Η κινεζική πόλη Σαγκάη I η άλλη πλευρά του ποταμού Huang Pu

Στην άλλη μεριά του ποταμού βρίσκεται η παλιά πόλη. Με τους κήπους της, τα παραδοσιακά σπίτια της Κίνας, σε στυλ παγώδας, που υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας.

Κατά μήκος του καναλιού υπάρχει η περιοχή Bund (Wai Tan) που είναι ο δρόμος της βόλτας. Εκεί υπάρχουν και ωραία νεοκλασικά ή σε στυλ decò. Κτίρια τα οποία ανήκουν στη λίστα των προστατευόμενων κτιρίων της κινεζικής πόλης .

Η περιοχή Puxi είναι το κέντρο της κινεζικής κουλτούρας. Εκεί βρίσκεται το Grand Theatre και το Μουσείο της Σαγκάης.

Στον εκδοτικό οίκο Primus Εκδόσεις, από το 1990, συγγράφουμε βιβλία που συμβάλλουν στην προώθηση και στην διάδοση της ιταλικής, της ισπανικής , κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας.

Μάθε κινεζικά εύκολα και γρήγορα με το βιβλίο μας. Είναι ένα βιβλίο ειδικά σχεδιασμένο για Έλληνες που θέλουν να μάθουν τη κινεζική γλώσσα. Περιέχει αυθεντικούς διαλόγους με ιδεογράμματα, pin yin, μετάφραση στα
ελληνικά και audio cd για εξάσκηση.