Γεωγραφικές ανακαλύψεις I

Εκδόσεις Primus Γεωγραφικές ανακαλύψεις I

Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις I και οι νεολατινικές γλώσσες

Η ιταλική γλώσσα και οι δύο γλώσσες της ιβηρικής χερσονήσου, δηλαδή τα ισπανικά και τα πορτογαλικά, συνδέονται άρρηκτα με μια πολύ σημαντική φάση στην ιστορία της ανθρωπότητας, τις Γεωγραφικές ανακαλύψεις I.

Η Ανατολή, ήδη από πολύ νωρίς, αποτέλεσε έναν μεγάλο πόλο έλξης για τους ανθρώπους όλης της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του 13ου αιώνα, Ιταλοί ιεραπόστολοι και διάφοροι έμποροι πραγματοποιούν εξερευνητικά ταξίδια. Τα ταξίδια αυτά είναι προς τα βάθη της Ασίας μέσω χερσαίων οδών.

Οι αποστολές των ιεραποστόλων συνέβαλαν στις γεωγραφικές ανακαλύψεις I

Ένας από αυτούς ήταν και o Ιταλός ιερωμένος Giovanni da Pian del Carpine ή da Piano dei Carpini (1182 περίπου – 1252), από την ιταλική πόλη Perugia. Ο ιερωμένος αυτός ταξίδεψε στη μακρινή Μογγολία.

Επίσης, και τα θρυλικά μέλη της βενετσιάνικης οικογένειας των εμπόρων της ιταλικής χερσονήσου Polo. Τον Matteo, τον Niccolò και τον πιο γνωστό απ’ όλους, τον ονομαζόμενο Marco.

Ο Marco Polo, μαζί με τους συγγενείς του, διέσχισε όλη τη δυτική και κεντρική Ασία. Έφτασε στην Κίνα στην Αυλή του Κουμπλάι Χαν. Από εκεί ταξίδεψε σε όλη την Άπω Ανατολή και τη νότια Ασία.

Αξιζει να σημειωθεί ότι τον 15ο αιώνα η σαρωτική επέλαση των Οθωμανών στο Levante (ανατολική Μεσόγειο) και οι επιδρομές των μουσουλμάνων πειρατών στις ακτές της ανατολικής Αφρικής κατέστησαν τη μεταφορά των προϊόντων της Ανατολής, ιδίως των μπαχαρικών, στα διάφορα λιμάνια της Ευρώπης δύσκολη, αρκετά δαπανηρή και πολλές φορές ανέφικτη. Συνεπώς, γεννήθηκε η ανάγκη για την αναζήτηση νέων θαλάσσιων δρόμων προς την Ανατολή και έτσι άρχισαν οι γεωγραφικές ανακαλύψεις.

Στον εκδοτικό οίκο Primus Εκδόσεις, από το 1990, συγγράφουμε βιβλία που συμβάλλουν στην προώθηση και στην διάδοση της ιταλικής, της ισπανικής , κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας.

Μάθε εύκολα και γρήγορα την ιταλική γραμματική με το βιβλίο των εκδόσεών μας. Είναι γραμμένο στα ελληνικά και αναλύει από το απλούστερο έως το πιο σύνθετο φαινόμενο.